woensdag 20 december 2023

39 van 50 - wat kijk ik op de BBC

Nog een vraag van Lot. Deze ging over de programma's op de BBC. Of ik ook snooker en darts keek. Nee, ik kijk nooit sportwedstrijden op de televisie. Maar er zijn wel veel andere BBC programma's die ik graag keek en kijk.

Jarenlang hebben T. en ik, alle kookprogramma's die er waren gekeken. Het was zo'n 20 jaar geleden vaste prik om Saturday Kitchen te kijken. We volgden alles van de Hairy Bikers, Nigella, Ainsly, Jamie, Mary en niet te vergeten Delia Smith en Keith Floyd, die bij de eerste televisiechefs hoorden.

Inmiddels kijken we de kookprogramma's niet meer, of we moeten er middenin vallen, dan willen we nog wel eens blijven hangen. 

Waar we wel naar kijken zijn de mooie natuurdocumentaires, sommige comedyseries en goede dramaseries. Zelf heb ik heel lang Eastenders gekeken, daar begon ik mee toen het in de jaren 80 in Engeland op televisie kwam, als tegenhanger van Coronation Street (waar ik in Engeland ook naar keek) en heb ik, weer terug in Nederland, nog heel lang gekeken. 

Ik kan hier een overzicht typen van alles wat we in de afgelopen jaren gekeken hebben, maar dat wordt echt een heel lange lijst en moet ik heel veel graven in mijn geheugen en zoeken op het net. Daarom een kleine greep (hier staan er heel veel!):


Man Behaving Badly

Last Tango in Halifax

The Split

Happy Valley

Hotel Babylon

Mistresses

Waterloo Road

This Life

Silk

The Office


Ik houd de website van de BBC goed in de gaten en ook lees ik de televisiepagina in The Guardian, zodat ik weet welke nieuwe series er komen, wanneer er met de opnamen is begonnen en wanneer ik het op de televisie kan zien. Terugkijken bij de BBC is er niet bij, opnemen kan gelukkig wel. 

Ben benieuwd welke mooie programma's er met kerst zijn dit jaar. 

22 opmerkingen:

  1. Wat leuk, ik kijk ook graag BBC. Van de kookprogramma's kijk ik naar Nigella en Masterchef vind ik leuk om te volgen. Ik hou ook van goede dramaseries en detectives. Maar toevallig kijk ik van jouw lijstje niet één. Heb wel Happy Valley in het begin gevolgd maar ben afgehaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te lezen Judy! Ja, Happy Valley was best heftig. Ik ben fan van de hoofdrolspeelster (ooit was zij een beginnend actrice in Coronation Street!).

      Verwijderen
    2. Ja, dat is wel een hele leuke stoere rol die zij speelt in Happy Valley (Wat een ironische naam, bednke ik nu?)

      Verwijderen
    3. Mrs H. ik heb begrepen dat die naam echt is: The name "Happy Valley" is what local police in the Calder Valley call the area because of its drug problem. Dit las ik op de Wikipagina van de serie.

      Verwijderen
  2. Wij keken ook altijd naar de Hairy Bikers maar het allerleukst vonden we het kookprogramma van the Two Fat Ladies. Daar hebben we van genoten.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die dames waren inderdaad ook vermakelijk. De reizen van de hairy bikers ook. Hugh Fernly had ook een leuke serie en zo waren er nog een aantal... we keken ze allemaal!

      Verwijderen
  3. Met vpn en bbc-iplayer kun je wel terug kijken. Werkt prima.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet het maar heb dat nog nooit eens goed geregeld, dus neem ik het op, en dat voldoet nu (nog) voor mij.

      Verwijderen
    2. Ik mis het terugkijken op de BBC - als ik nu later in een programma val kan ik niet meer vanaf het begin terugkijekn (en dat kon "vroeger", volgens mij, wel).

      Verwijderen
    3. Hoi Mrs H., ik weet het niet meer, zou kunnen. Ik neem nu gewoon alles op als ik het wil zien.

      Verwijderen
  4. Met je opsomming van kookprogramma's komen er ook veel herinneringen terug. Ik heb ook diverse kookboeken van Nigella en Delia.

    Happy Valley was echt heftig de laatste paar afleveringen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik kijk regelmatig naar de BBC. Vandaag met Nigella Lawson en de kerstspecial van The Great British Sewing Bee.
    Ook reisdocumentaires en specials over popsterren uit mijn jeugd vind ik leuk! Altijd met ondertiteling er onder vanwege mijn slechte gehoor.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, die specials over popsterren uit onze jeugd kijken wij ook graag Aaf, die zijn leuk!

      Verwijderen
  6. Ik heb net de roman 'The picture of Dorian Gray' van Oscar Wilde uit en ben die aan het vergelijken met een filmadaptatie uit 2009/10. Daarvoor heb ik dus de film bekeken. Als ondersteunende literatuur gebruik ik een stuk over 'klassieke adaptaties' van Dickens en Austin. Allemaal 19e 19e-eeuwse romans die talloze adaptaties naar onze tijd kennen. Benieuwd of er met Kerst weer iets van Dickens te zien is, al dan niet op BBC. Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ine, het boek heb ik gelezen en de film volgens mij ook gezien, weet het niet zeker meer. Vaak zijn er wel Dickensiaanse dingen op tv in deze periode.

      Verwijderen
  7. Ik gebruik de BBC om te kijken,welke detectives er uit zijn. Meestal kijk ik docu's op de tv.
    Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, detectiveseries vind ik meestal niets aan, dus die kijk ik weinig. Docu's en informatieve programma's kijk ik ook graag. Ik las net dat jij biet au vin hebt gemaakt, ik wil deze week biet bourguingon maken, zelfde idee. Leuk om te lezen dat het lekker is geworden, nu krijg ik er nog meer zin in!

      Verwijderen
  8. Heerlijk, BBC. Ik kijk al jaren Eastenders, lekker wegdromen. Maar ook de progamma's van Nigel Slater en Mary Berry kijk ik graag en de spannende series.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk, een Eastendersfan! Wat met laatst nog opviel - ik kijk heel soms nog een aflevering voor de sfeer en de taal - is dat er nog acteurs uit de eerste jaren meespelen, zoals Ian! Ja, gelukkig hebben we hier ook de BBC!

      Verwijderen
  9. Fantastische serie Happy Valley! Keken vroeger ook graag naar Gary Rhodes en sommige van zijn recepten gebruik ik nog steeds zoals zijn salade niçoise. Ed kijkt altijd naar Masterchef en vroeger ook iedere dag naar Ready, steady, cook! Verder herinner ik mij Holiday met Jill Dando (volgens mij is er nu een documentaire op NF over haar). Ook leuk was What not to wear en een programma dat 2 gezinnen elkaars geboekte vakantie overnamen (weet niet meer hoe het heet).Recent Payback op BBC gekeken (is nu volgens mij ook op NL) maar vond het einde zeer matig. Verder kijk ik graag naar The apprentice en verbaas mij altijd over de flawless make up van de dames :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gary Rhodes was ook een aardige tv chef. We keken alle kookprogramma's en ik keek ook graag naar What not to Wear, vond dat zo leuk! Kan me de moord op Jill Dando nog herinneren, gaat die NF docu daar soms over? Zal eens kijken. The apprentice heb ik nooit gevolgd. Er is eigenlijk altijd wel wat leuks op de Beeb!

      Verwijderen