zaterdag 23 december 2023

42 van 50 - op mijn bord in week 51 / 2023

zondag 17 december

happas

Happas is een soort tappas maar dan anders, vandaar de naam. Voor T. een merguezworstje en een lamskarbonade, voor mij falafel, zelfgemaakte hummus, tomatensalade, gegrilde aubergine, broccoli, groene sla, komkommer, zelfgemaakt yoghurtknoflooksausje en zuurdesembrood.


maandag 18 december

pastabroccoligratin, groene sla en tomatenslaatje

Ik vond deze pastagratin niet lekker. Ik had de uien in de wok gebakken, maar die waren nog wat hard, tegen rauw aan. De broccoli had niet veel smaak en ook vond ik de kaassaus te mild. Ik had gewone belegen boerenkaas gebruikt, normaal neem ik een oude kaas. Nu was mijn reuk en smaak ook nog een beetje weg door de verkoudheid, dus alles smaakte laf.


dinsdag 19 december

twee boterhammen met kaas en een snee krentenbrood met spijs

Ik stond net de andijvie te snijden, de aardappels waren al gekookt en de gehakballen stond klaar om opgewarmd te worden. Toen ging de telefoon en moesten we alles opruimen, snel iets eten en de deur uit. 

De andijvie komt wel op, die snijd ik fijn en eet ik als sla. De gekookte aardappels blijven ook nog wel even goed, daar maak ik puree van en eten we later nog wel. Ballen gingen terug in de vriezer.


woensdag 20 december

pizza bij de pizzeria

Na een enerverende dag hadden we beiden zin in comfort food en we hadden al lang geen pizza meer buiten de deur gegeten. Onze lokale pizzeria is erg goed en altijd druk, dus we waren blij dat er een tafeltje was.


donderdag 21 december

wrap met feta, tomaat en munt, broccoli, sla

Na de eetbuidag van gisteren had ik geen honger, wel een beetje trek. T. at spaghetti, ik maakte een wrap.


vrijdag 22 december

Bratkartoffeln, rodekoolsla, broccoli


zaterdag 23 december

gewokte groente, noedels, omeletreepjes en pindasaus


De kerstdagen staan voor de deur. Bij ons is dat geen reden om heel anders te eten dan anders. We gaan natuurlijk wel, zoals altijd, lekker eten. We moeten nog een restjes gekookte aardappels opmaken, dat doen we morgen. 




14 opmerkingen:

  1. Wij zijn ook samen en wat we wel doen is dingen eten die we anders niet zo snel zouden eten want niet zo gezonde voeding maar wel weg lekker.. Eerste kerstdag als lunch , pasteitje met ragout, en tweede dag tosti van witbrood.
    Avondmaaltijden weet ik nog niet. Ik haalde om 6 uur nog 2 TGTG pakketten bij de locale Spar en zat o.a. foeyonghay bij die eten we dan morgenavond. en verder gesneden andijvie en spitskool, slamelange, broccoliroosjes, gekruide krieltjes, kippedijspiesjes, plakjes droge worst,. En verder drinkyoghurt, en vier bollen mozarella. en nog wat dingen samen voor 8 euro. Komt allemaal wel op. Alleen de sla vd cesarsalade die ik in onderdelen wilde gebruiken was bruin en zaten veel harde stukken in, die is weg

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, dat klinkt allemaal erg lekker, en natuurlijk gaan wij ook genieten van lekkere dingen, maar met mate. Ook T. eet op dit soort dagen niet meer en ongezonder dan normaal. Maar we komen niets te kort hoor! Einde van de dag gaat mijn kerstpakket open en daar zit ook altijd wat te snoepen in. 😁

      Verwijderen
  2. Jaren lang eten we met tweede kerstdag alleen maar salades. Alle extra lekkers bij koffie of wijntje maakt,dat de maag aardig vol is

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Snacken en snoepen vult inderdaad de maag wel Izerina. Hier geen grote hoeveelheden extra's, we houden het eenvoudig, maar wel lekker.

      Verwijderen
  3. Ik ben alleen en ga beide dagen naar een concert. Hoef dus niks extra's met eten te doen voor de Kerst. Wat een opluchting is want van kinds af aan had ik al een hekel aan dat kerstge..eet. Wil echt niemand op het hart trappen maar zo voelde het voor mij altijd wel. Gezelligheid met anderen vind ik wel mooi, maar dat hoeft niet perse met eten, al moet eten zelf op die dagen natuurlijk wel een keer.. Dus voor mij muziek.. klassiek, top 2000. Concerten: orgelconcert met kaarslicht in De Nieuwe Kerk in Amsterdam (voor zover ik weet niets religieus) en een middagmatinee in het Concertgebouw met muziek van Chopin. Derde kerstdag komen oudste zoon en vriendin in de namiddag en avond. Ze willen eten bestellen (mm, weer een hoop verpakkingsmateriaal, ben ik niet zo van) maar ik zit te denken over een bruine bonensoep, moet nog nagaan of ze dat lusten. Nou heb ik geen oven meer, nog wel een krakkemikkige magnetron die je meteen klaarwakker maakt als je duf bent, haha, dus maar even kijken of brood daarin af te bakken is of dat ik toch kant en klaar stokbrood o.i.d. neem. Misschien kan (stok)brood in tosti ijzer of op die rotiplaat ook nog opgewarmd of afgebakken? Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zijn twee fijne activiteiten Ine, en heerlijk toch, lekker doen wat JIJ leuk vindt. En met zoon en zijn vriendin wordt het ook gezellig, en ik zou me laten verwennen en ze iets laten bestellen. Brood kan volgens mij alleen in een magnetron als het combimagnetron is, anders wordt het een warme zompige bende. Ik hoor het graag als alles achter de rug is. Geniet van de concerten! xx

      Verwijderen
  4. Ja, uien moeten langer dan je denkt, valt mij ook op. Verder klinkt het allemaal heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Meestal doe ik ze ook veel langer en niet in de wok voor dit soort gerechten. Niet over nagedacht, gebeurt heel soms Judy.

      Verwijderen
  5. Pizza van de pizzeria is toch altijd wel het lekkerst!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mmm, pizza van de pizzeria is de beste!
    Tijdens de kerstdagen is het hier heel gemakkelijk. Kerstavond zijn we met twee thuis, maak ik rundscarpaccio, daarna bladerdeegpasteitjes gevuld met schelvis en grijze garnalen in een romige saus, daarbij fijne boontjes (wat jullie haricots verts noemen) en als dessert een pavlova. Kerstdag eten we met ons gezin bij het gezin van mijn broer en tweede kerstdag gaan we uit eten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik eet geen andere pizza's Myriam, uit de diepvries van de super vind ik niet lekker. Oh... lekker!!!!!!!! Jij kan vast goed koken als je dit soort lekkernijen klaarmaakt. Fijne dagen en geniet van de gezelligheid!

      Verwijderen
  7. Oeh! Pizza! Dat vind ik toch zo lekker! Wraps ook trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen