vrijdag 22 december 2023

41 van 50 - wat een week!

De afgelopen werkweek was op zijn zachtst gezegd niet heel gewoon.

maandag 18 december

Ik was nog steeds niet fit, maar ik had een week eerder afgesproken dat ik de hele dag zou assisteren bij de mondelingen examens Engels van onze vmbo-afdeling. Daar hebben ze dan een taaldorp waar de leerlingen opdrachtjes in het Engels moeten uitvoeren. Ik bestierde die dag een restaurant en de leerlingen moesten bij mij eten bestellen, hadden ze een klacht over een haar in de soep, moesten de rekening vragen en zo nog wat dingen. Enorm leuk om te doen, alhoewel 60 keer op een dag hetzelfde gesprekje voeren ook wel erg veel is. Na afloop was ik gesloopt en ben ik naar huis gegaan. Ik ben gaan sporten en daardoor was ik wel enigszins verkwikt na afloop.

dinsdag 19 december

Slecht geslapen, hoofdpijn en een verstopte neus, toch op tijd uit de veren en naar school. Bah, wéér regen! Mijn werk gedaan, naar de sportschool geweest en net toen ik de andijvie aan het snijden was voor de stamppot kreeg T. een telefoontje. Naar aanleiding van dit telefoongesprek moesten we op stel en sprong nog de deur uit en waren we die avond pas laat weer thuis.

woensdag 20 december

Vandaag bleef ik thuis want deze dag stond in het kader van het telefoontje van gisteren en was daardoor erg rommelig. Dit veroorzaakte bij mij een enorme eetbui die uren duurde. Dat is op zich niet heel bijzonder, maar wel heel vervelend. Gelukkig sliep ik die nacht niet heel slecht.

donderdag 21 december

Ik had afgesproken om vandaag even naar school te gaan voor mijn laatste werkzaamheden voor de vakantie. Ik had niet veel meer te doen en gezegd dat ik er wat later op de ochtend zou zijn. Alle klassen hadden kerstactiviteiten, voornamelijk buiten school, en er zouden dan ook weinig collega's uit mijn team op school zijn.  

Ik ben 's ochtends eerst naar de sportschool gegaan, het bekende compenseren na een eetbui. Daarna waaide ik naar huis, hier en daar een paar takken ontwijkend. Koffie gedronken en toen mijn leidinggevende gebeld dat ik de rest van de dag ook thuis zou blijven. Die paar dingetjes die ik nog moest doen kon ik thuis afmaken. Dat was helemaal prima. Toch fijn om in de loop der jaren voldoende credits te hebben opgebouwd!

vrijdag 22 december

De studenten waren al vrij, samen met alle andere medewerkers van onze school sloten we vanmorgen het jaar af met een paar leuke activiteiten en een aantal goed gevulde schalen oliebollen en appelbeignets. Om 12 uur stond ik buiten en was mijn kerstvakantie begonnen!

Ben nog even over de markt gefietst en heb daarna thuis geluncht. Toen lekker gaan sporten daarna op de bank dit weekoverzicht getypt.

Nog 9 blogs te gaan en dan sluiten we ook hier op het internet het jaar af. Tot morgen!




22 opmerkingen:

  1. Had je al eerder geschreven over een eetbui die niet werd veroorzaakt werd door te weinig eten en je lichaam om veel vroeg?
    Heel vervelend data het gebeurde, en zou het dat je je niet 100% fit voelde ook nog invloed hebben gehad?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, het was nu eigenlijk niet zo goed te herleiden, ik eet momenteel goed. Misschien was ik nog niet fit genoeg om weerstand te bieden.

      Verwijderen
  2. Hopelijk gaat het goed met jullie. Groet, Ine (net gemaild maar dat zie je wel)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn,je vakantie. Kun je weer helemaal opknappen.Heb je met je verkoudheid nog energie voor de sportschool?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben een paar dagen niet geweest, maar nu ga ik weer en voel ik me goed genoeg. Zin de twee weken vrij, heerlijk! Dank je wel!

      Verwijderen
  4. Dat klinkt niet goed, deze week. Veel stress en ik hoop dat dat telefoontje niet erg verontrustend was. Ik kan de eetbui door die stress wel plaatsen, maar toch teleurstellend voor jou, denk ik. Sterkte en beterschap.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Judy, ook deze week ging voorbij (mijn mantra als ik ergens heel erg veel tegenzin voor heb is 'ook dit gaat voorbij) en we zitten in rustiger vaarwater. Het is nog niet afgerond maar zorgt niet meer voor stress. Dank je!

      Verwijderen
  5. Fijne vakantie. Je hebt het verdiend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Myriam! Jij hebt altijd vakantie, dus voor jouw fijne feestdagen! x

      Verwijderen
  6. Fijne feestdagen toegewenst en een gezond en gelukkig Nieuwjaar.
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marijke, dank je wel, lief!. We houden het rustig hier. Hebben jullie plannen? Zo ja een gezellige tijd en alle goeds voor 2024! x

      Verwijderen
  7. De eetbui is vast gekomen door het onverwachte gebeuren die je hele schema in de war stuurde. Daarbij voelde je je ook nog niet lekker. Begrijpelijk, toch dat dit gebeurde. Nu heb je vakantie en hopelijk kun je nu ontspannen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Ellen, het was niet zozeer de gebeurtenis als wel de rommelige dagen. Ik ga genieten van de vakantie, dat staat vast!

      Verwijderen
  8. Hm. Dat klinkt niet heel lekker. Ik hoop dat jullie een mooie Kerst hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicky, we deden eigenlijk al lang niets meer aan kerst, maar we zijn gewoon lekker vrij. 'De gebeurtenis' is wel iets waar we niet op gerekend hadden en zorgt ervoor dat het nu even anders dan anders is.

      Verwijderen